Labels

Tuesday, December 20, 2011

Braduti de hartie

Un alt model de decoratiune pentru Craciun. Cel mai usor de realizat.

Aveti nevoie de:
- hartie colorata (eu am folosit doar verde)
- creion
- foarfece
- lipici sau capsator

Modul de lucru:
1. Ca sa mearga super-rapid, lucram cu trei foi in acelasi timp, suprapuse. Indoim pe jumatate bucatile de hartie, desenam o jumatate de bradut, apoi decupam. Modelul depinde de talentul vostru.


2. Lipim sau capsam bucatile de hartie. Intai doua, apoi adaugam si a treia bucata:


3. Asta e tot. Puteti sa ii decorati, sa le atasati o panglica si sa ii atarnati, sau faceti o mica "padure".


Sos pentru oua

Sosul acesta poate fi folosit atat la ouale fierte, cat si la salate, sau ca dip pentru chipsuri, pui pane, sau cum vreti voi sa il folositi :)


Ingredientele:
1 lingurita 
mustar

1 lingurita maioneza
1 lingurita iaurt
patrunjel
suc de lamaie
sare
piper


Modul de preparare:
Se pun intr-un blender toate ingredientele si de amesteca timp de cateva secunde


Keep it simple!

Oua cu sos



Cui nu ii plac retetele care se pregatesc super-repede, sunt gustoase si au efectul "cum se fac?" sau "mai ai?" asupra musafirilor? Aperitivul acesta este atat de simplu de pregatit...

Ingredientele (pentru 2 persoane):
2 oua fierte tari
1 lingurita mustar
1 lingurita maioneza
1 lingurita iaurt
patrunjel
suc de lamaie
sare
piper


Modul de preparare:
1. Ouale fierte se taie pe jumatate si se aseaza pe platoul pe care vor fi servite;
2. Intr-un blender de mana punem: maioneza, mustarul, sucul de lamaie, iaurtul, patrunjelul, sare, piper si mixam pentru cateva secunde, pana se omogenizeaza ingredientele.
Acest sos se toarna peste jumatatile de oua si sunt gata de servit!

Sosul il puteti prepara dupa pofta inimii sau il adaptati la ingredientele din frigider. Puteti inlocui maioneza cu smantana, adaugati un catel de usturoi, masline, crema de branza, in loc de patrunjel puneti boia de ardei... mii de combinatii si un singur rezultat: delicios!

Keep it simple!