Labels

Friday, January 13, 2012

Supa de pui cu legume

Este probabil cea mai buna supa pe care am facut-o vreodata. Verdictele asupra mancarurilor pe care le fac sunt date de linistea din timpul mesei. Cu cat este mai liniste, cu atat mancarea este mai buna. Toti sunt ocupati cu papa :). Sigur, se accepta sunete ca: "mmmmm", "yammmiiii", "bun-bun"


Ingredientele (4 portii):
Pentru sote:
200 g piept de pasare
1 morcov
1 ceapa
1/2 dovlecel
1 ardei gras
unt
paste (taitei, alfabet, stelute...)
sare
patrunjel
Pentru supa de legume:
1 morcov
1/2 dovlecel
1 telina mica
1 pastarnac
sare

Modul de preparare:
1. Am inceput cu supa de legume. Puteti sari etapa aceasta si faceti o supa de la plic sau din delikat/vegeta... Eu nu mai folosesc aceste produse de vreo 6 ani, dar este alegerea fiecaruia. Asadar, curatam legumele (morcov, dovlecel, telina, pastarnac) si le punem la fiert cu 2 l de apa. Adaugam sare dupa gust. Puteti pune mai multe legume daca vreti. Lasati la fiert cel putin 30 de minute;
2. In timp ce se face supa, curatam celelalte legume si le taiem cubulete. Pieptul de pasare (eu am folosit pui) il spalam, apoi il taiem cubulete;
3. Intr-o tigaie suficient de mare topim o ligurita de unt, apoi adaugam ardeii (puteti folosi ardei de mai multe culori), ii lasam la sotat 1-2 minute, apoi ii scoatem. Continuam, pe rand, cu celelalte legume (ceapa, dovlecel, morcov), completand cu unt daca este cazul si sotandu-le 1-2 minute. La sfarsit sotam pieptul de pui, ceva mai mult, 2-4 minute, pana se albeste pe toate partile.
4. Punem carnea si legumele sotate intr-o oala, adaugam supa facuta anterior (o strecuram inainte!) si lasam la fiert 20-30 de minute. Adaugam pastele si lasam la fiert conform indicatiilor de pe pachet. Daca aveti dubii cu privire la cantitatea de paste pe care trebuie sa o folositi, fierbeti-le separat.
Adaugam patrunjel tocat si savuram :)

Enjoy! Make it fun!